Wielkanoc 2025
Przekąski zimne |
||
---|---|---|
sałatka jarzynowa na własnym majonezie | 30 zł/0,5 kg | |
śledź w oleju lnianym z musztardą i żurawiną 5 porcji | 39 zł/0,4 kg | |
śledź kaszubski w śmietanie 5 porcji | 35 zł/0,4 kg | |
śledź miodowo musztardowy | 35 zł/ 0,4 kg | |
śledź po kaszubsku z rodzynkami 5 porcji |
35 zł/0,4 kg |
|
śledź smażony w zalewie octowej |
30 zł słoik 0,9L |
|
śledź opiekany w zalewie octowej |
32 zł/słoik |
|
ryba po grecku 1 półmisek |
65 zł/szt |
|
tymbaliki drobiowe |
12 zł/szt |
|
tymbaliki z łososia | 17 zł/szt | |
bigos z grzybami leśnymi | 46 zł/0,9L | |
rolada szpinakowa z wędzonym łososiem |
65 zł/0,5 kg |
|
ruloniki z szynki z musem chrzanowym |
12 zł/ 2 szt |
|
szparagi w szynce |
12 zł/2 szt |
|
schab ze śliwką w galarecie |
12 zł/szt |
|
pstrąg w galarecie |
15 zł/szt |
|
krokiety z mięsem |
12 zł/szt |
|
krokiety z kapustą i grzybami (leśnymi) |
12 zł/szt |
|
bigos z kiełbasą i grzybami (leśnymi) |
46 zł/0,9L |
|
kurczak szarpany w galarecie 1 porcja |
12 zł/szt | |
filet z karpia w galarecie 5 porcji | 95 zł | |
dorsz w sosie koperkowym 1 porcja | 30 zł/szt | |
jarska kapusta świąteczna z grzybami leśnymi | 46 zł/0,9L | |
klops z jajami | 45 zł/0,5kg | |
jajka wiejskie z musem z suszonych pomidorów | 10 zł/2 połówki | |
jajka wiejskie z musem z łososia | 12 zł/2 połówki | |
Zupy |
||
krem z grzybów leśnych |
60 zł/0,9L |
|
żurek na własnym zakwasie z białą kiełbasą |
40 zł/0,9L | |
Pierogi (PRODUKT WŁASNY, MROŻONE) |
||
ruskie |
3 zł/szt |
|
z mięsem drobiowo-wieprzowym |
3 zł/szt |
|
z kapustą i grzybami |
3 zł/szt |
|
Mięsa |
||
pasztet drobiowy |
40 zł/0,5 kg |
|
pasztet z kaczki | 45 zł/0,5 kg | |
karkówka w sosie myśliwskim |
60 zł/0,5 kg |
|
schab pieczony w delikatnym sosie własnym |
60 zł/0,5 kg |
|
de volaille |
18 zł/szt |
|
zraz wieprzowy |
23 zł/1 szt |
|
zraz wołowy |
30 zł/1 szt |
|
biała kiełbasa z karmelizowaną cebulką |
17zł/2 szt |
|
Ciasta i desery |
||
miodownik na kaszubskim miodzie | 75 zł/kg | |
sernik kaszubski na maśle | 65 zł/kg | |
babka piaskowa cytrynowa | 55 zł/kg | |
jabłecznik | 50 zł/kg | |
snikers jaglany pistacjowy(wegański,bezglutenowy) na daktylowo-kokosowym spodzie, z karmelem z mleka kokosowego i kremem jaglano-pistacjowym | 80 zł/kg | |
Dodatki |
||
sos tatarski | 6zł/100g | |
potrawy możemy przygotować w pojemnikach jednorazowych. półmisek mały – 4zł /1 szt. Półmisek duży– 6,00 zł /1 szt. pojemnik na sałatkę –2,50 zł /1 |