Kuchnia tradycyjna
Przekąski zimne |
||
---|---|---|
sałatka jarzynowa | 25zł/0,5kg | |
śledź w oleju lnianym z żurawiną 5 porcji | 35zł/0,4kg | |
śledź w śmietanie 5 porcji | 35zł/0,4kg | |
śledź po kaszubsku 5 porcji | 35zł/0,4kg | |
śledź smażony w zalewie octowej | 28 zł słoik 0,9l | |
tymbaliki drobiowe | 12zł/szt | |
tymbaliki z łososia | 17zł/szt | |
bigos z grzybami leśnymi | 39zł/0,9l | |
rolada szpinakowa z wędzonym łososiem | 65zł/0,5kg | |
ruloniki z szynki z musem chrzanowym | 12zł/ 2szt | |
szparagi w szynce | 12zł/2 szt | |
schab a galarecie | 12zł/szt | |
pstrąg w galarecie | 15zł/szt | |
krokiety z miesięm | 12zł/szt | |
krokiety z kapustą i grzybami (leśnymi) | 12zł/szt | |
bigos z kiełbasą i grzybami leśnymi | 48 zł/0,9 l | |
Zupy |
||
Barszcz czerwony | 30 zł/0,9 l | |
Krem z grzybów | 45zł/0,9 l | |
Zupa rybna | 45 zł/0,9 l | |
Pierogi (MROŻONE) |
||
ruskie | 2,5zł/szt | |
z mięsem drobiowo-wieprzowym | 2,5zł/szt | |
z kapustą i grzybami | 2,5zł/szt | |
Mięsa |
||
pasztet drobiowy | 35zł/0,5kg | |
pasztet z kaczki | 45zł/0,5kg | |
karkówka pieczona | 45zł/0,5kg | |
schab pieczony nadziewany śliwką suszoną | 45zł/0,5kg | |
boczek pieczony | 45zł/0,5kg | |
de volaille | 17zł/szt | |
zraz wieprzowy | 22zł/1szt | |
zraz wołowy | 27zł/1szt | |
smażony karp w cebuli karmelizowanej 120 g |
20zł/porcja | |
karp smażony 120 g |
25zł/szt | |
Ciasta i desery |
||
sernik (na maśle) | 65zł/kg | |
miodownik | 70zł/kg | |
makowiec | 50zł/kg | |
łazanki z makiem | 22 zł/0,5 kg | |
Dodatki |
||
sos tatarski | 6zł/100g | |
ćwikła | 10zł/100g | |
Potrawy możemy przygotować w pojemnikach jednorazowych. Półmisek mały – 4zł /1 szt. Półmisek duży– 6,00 zł /1 szt. pojemnik na sałatkę –2,50 zł /1 |