Kuchnia tradycyjna
Przekąski zimne |
||
---|---|---|
sałatka jarzynowa | 22zł/0,5kg | |
sałatka ziemniaczana z boczkiem i ogórkiem kiszonym | 28zł/0,5kg | |
śledź w oleju lnianym z żurawiną 5 porcji | 35zł/0,4kg | |
śledź w śmietanie 5 porcji | 35zł/0,4kg | |
śledź po kaszubsku 5 porcji | 35zł/0,4 kg | |
śledź smażony w zalewie octowej | 25 zł słoik 0,9l | |
sałatka śledziowa z burakiem i jabłkiem | 25zł/0,5kg | |
tatar z łososia | 19zł/0,1kg | |
tymbaliki drobiowe | 10zł/szt | |
tymbaliki z łososia | 15zł/szt | |
jajka wiejskie w sosie tatarskim | 9zł/2 połówki | |
jajka wiejskie faszerowane pieczarkami | 9zł/2 połówki | |
jajka wiejskie faszerowane musem z suszonych pomidorów | 9zł/2 połówki | |
jajka wiejskie faszerowane tuńczykiem i oliwkami | 9zł/2 połówki | |
bigos z grzybami leśnymi | 39zł/0,9l | |
rolada szpinakowa z wędzonym łososiem | 55zł/0,5kg | |
śliwka zawijana w schabie | 12zł/2szt | |
ruloniki z szynki z musem chrzanowym | 10zł/2szt | |
szparagi w szynce | 12zł/2 szt | |
schab a galarecie | 12zł/szt | |
pstrąg w galarecie | 13zł/szt | |
krokiety z miesięm | 12zł/szt | |
krokiety z kapustą i grzybami (leśnymi) | 12zł/szt | |
Zupy |
||
żurek na własnym zakwasie | 39 zł/1 litr | |
barszcz biały | 39 zł/1 litr | |
Pierogi |
||
ruskie | 3zł/szt | |
z mięsem drobiowo-wieprzowym | 3zł/szt | |
z żółtym serem i pieczarkami | 3zł/szt | |
Mięsa |
||
pasztet drobiowy | 35zł/0,5kg | |
pasztet z kaczki | 45zł/0,5kg | |
karkówka pieczona | 45zł/0,5kg | |
schab pieczony nadziewany jajkiem | 45zł/0,5kg | |
klops z jajami foremka | 45zł/0,5kg | |
schab pieczony nadziewany śliwką suszoną | 45zł/0,5kg | |
boczek pieczony | 45zł/0,5kg | |
de volaille | 16zł/1szt | |
zraz wieprzowy | 20zł/1szt | |
biała kiełbasa z karmelizowaną cebulką | 15zł/1szt | |
Tarty wytrawne | ||
tarta szpinakowa z jajkami | 70zł/szt | |
tarta z burakiem i kozim serem | 70zł/szt | |
tarta z szynką i z boczkiem | 75zł/szt | |
Ciasta i desery |
||
tarta kajmakowa | 70zł/szt | |
tarta czekoladowa | 70zł/szt | |
tarta cytrynowa | 70zł/szt | |
makowiec | 50zł/kg | |
sernik (na maśle) | 65zł/kg | |
jabłecznik | 50zł/kg | |
snikers | 70zł/kg | |
miodownik | 70zł/kg | |
Dodatki |
||
sos tatarski | 6zł/100g | |
ćwikła | 10zł/100g | |
Potrawy możemy przygotować w pojemnikach jednorazowych. Półmisek mały – 4zł /1 szt. Półmisek duży– 6,00 zł /1 szt. pojemnik na sałatkę –2,50 zł /1 |