tel Catering, imprezy okolicznościowe:

501 102 118

 

Imprezy okolicznościowe u Borowej Ciotki

separator

Sala biesiadna Borowej Ciotki to wymarzone miejsce na przyjęcie rodzinne lub inną imprezę okolicznościową do 40 osób. Od Ciebie zależy, jakie dania pojawią się na stole. Mamy przygotowane kilka gotowych propozycji menu, które chętnie  omówimy wspólnie i dostosujemy do preferencji żywieniowych Twoich  Gości. Przez cały czas trwania uroczystości zapewniamy pełną obsługę naszego doświadczonego personelu.  Zaletą Borowej Ciotki jest również bezpłatny, przestronny parking.

 

Jakie imprezy okolicznościowe organizujemy?

  • chrzciny
  • przyjęcia komunijne
  • urodziny
  • imieniny
  • jubileusze
  • wesela do 30 osób
  • panieńskie
  • pępkowe
  • …i wszystko co chcesz świętować J

Decydując się na zorganizowanie imprezy okolicznościowej u nas, nie musisz się przejmować robieniem zakupów, gotowaniem czy sprzątaniem bałaganu, który pozostanie po uroczystości. Do Ciebie należeć będzie wyłącznie witanie Gości z uśmiechem, mając pewność, że wszystko doskonale się uda.  Bogaty program, smaczne jedzenie i dobre ceny – wszystko to znajdziesz w restauracji  Borowa Ciotka. Zapraszamy! Mieścimy się w Gdyni, przy al. Zwycięstwa 36/108.

Zapytaj o dodatkowe imprezowe  atrakcje tel.501102 118

Sprawdź nasze propozycje

 

Propozycja Menu  I

55,00 zł od osoby

 

Zupa

Rosół z lubczykiem

Danie główne

- Chrupiąca pierś z kurczaka panierowana
lub
- tradycyjny schab panierowany
lub
- pieczeń wieprzowa szmurowana
Dodatki: ziemniaczki z koperkiem, ziemniaki puree, pieczone ziemniaki z ziołami
Surówki: z kapusty białej, z czerwonej, z marchewki, buraczki.

Deser

Ciasto własnego wypieku do wyboru (100 g/ os) sernik kaszubski , jabłecznik z odmładzających jabłek, szarlotka, fale Dunaju , galaretnik z owocami, młodzowy kuch z kruszonką-kaszubska drożdżówka

 

Propozycja Menu  II

65,00 zł od osoby

 

Zupa

Rosół z lubczykiem lub zupa krem do wyboru

(krem z groszku, krem z cukinii z miętą, krem z białych warzyw) – 250 ml

Danie główne

– zakręcona roladka drobiowa nadziewana szpinakiem z kremowym sosem serowym

– pieczeń wieprzowa szmurowana w sosie pieczeniowym

– zawijaniec z serem i pieczarkami lub zraz staropolski, wieprzowy

- ferkase -kurczak w białym sosie z rodzynkami, tradycyjne danie kaszubskie
Dodatki: ziemniaczki z koperkiem, ziemniaki puree, pieczone ziemniaki z ziołami, ryż
Surówki: z kapusty białej, z czerwonej, z marchewki, buraczki.

Deser

ciasto własnego wypieku do wyboru (160 g/ os) sernik kaszubski , jabłecznik z odmładzających jabłek, szarlotka, fale dunaju, 3-bit, galaretnik z owocami, snikers, ptasie mleczko, serniko-makowiec, ciasto bezglutenowe, młodzowy kuch z kruszonką-kaszubska drożdżówka

Napoje

soki lub lemoniada domowa z mniszkiem lekarskiego 200 ml /osoba , kawa, herbata, woda z miętą i cytryną

 

Propozycja Menu  III

80,00 zł od osoby

 

Zupa

Rosół z lubczykiem lub zupa krem do wyboru

(krem z groszku, krem z cukinii z miętą, krem z białych warzyw) – 250 ml

Danie główne do wyboru

Zestaw mięs podanych na półmiskach-2 szt na osobę

– zakręcona roladka drobiowa nadziewana szpinakiem z kremowym sosem serowym

- pieczeń wieprzowa szmurowana  w sosie pieczeniowym lub zraz staropolski , wieprzowy

- udka młodych czarownic w sosie z czerwonym pieprzem

- ferkase -kurczak w białym sosie z rodzynkami, tradycyjne danie kaszubskie

Dodatki: ziemniaczki z koperkiem, ziemniaki puree, pieczone ziemniaki z ziołami
Surówki: z kapusty białej, z czerwonej, z marchewki, buraczki.

Deser

Ciasto własnego wypieku do wyboru (100 g/ os) sernik kaszubski , jabłecznik z odmładzających jabłek, szarlotka, fale Dunaju , galaretnik z owocami, młodzowy kuch z kruszonką-kaszubska drożdżówka

Napoje

Soki lub lemoniada domowa z mniszkiem lekarskim łącznie 200 ml/os + kawa, herbata, woda z mięta i cytryną - bez ograniczeń

 

Przekąski zimne – kolacja (400 g)

55,00 zł od osoby

 

Deska serów i wędlin

Pasztet z żurawiną

Kurczak szarpany w galarecie lub delikatna roladka ze szpinaku z łososiem

Babeczki na słono z różnymi pastami lub jajka faszerowane

Naleśniki z soczewicą lub ze szpinakiem posypane prażonym słonecznikiem

Kaszubska sałatka jarzynowa

Sałatka Borowej Ciotki ze świeżych warzyw z gruzełkami twarogu polane ziołowym sosem

Zimne sosy (czosnkowy, jogurtowo-miętowy, chrzanowy)

Pieczywo, masło, smalec z lubczykiem

Kawa i herbata do kolacji bez ograniczeń-8 zł/os

Dodatkowo deska domowych mięs pieczonych-6 zł/os (70g)

Zapytaj także o inne produkty z oferty garmażowej

Kawa i herbata do kolacji bez ograniczeń

 

Tradycja w wersji wege

85,00 zł od osoby

 

Zupa

Do wyboru:
(krem z groszku, krem z cukinii z miętą, krem z białych warzyw, zupę z soczewicy, krem z borowików) – 250 ml

Danie główne

– Autorskie danie połączenie kuchni kaszubskiej z kuchnią hinduską ,,Wschód spotyka zachód’’
(Ryż basmati, warzywa, sos masala, placki ziemniaczane)
- Nagie kluski z kapustą szmurowaną ze śliwkami
- Bakłażan po kaszubsku (zraziki z rodzynkami)
– Pierogi z kapustą i grzybami lub ze szpinakiem(pierogi ręcznie wyrabiane z mąki z Młyna Oliwskiego)
- Kotlet schabowy z selera lub z boczniaka lub skrzydełka z boczniaka
- Placki ziemniaczane z sosem z grzybów leśnych
- Tarty warzywne serwowane na gorąco
- Dynia faszerowana kaszą jaglaną ze szpinakiem (sezonowo)
– Warzywa faszerowane

Dodatki: ziemniaczki z koperkiem, ziemniaki puree, pieczone ziemniaki z ziołami

Surówki: z kapusty białej, z czerwonej , z marchewki, buraczki a’la polędwiczki zapiekane z tymiankiem i miodem, dynia (bania) a’la łosoś

Deser

Ciasto własnego wypieku do wyboru (220 g/ os-około 3 kawałki na osobę)

Tradycyjne: sernik kaszubski , jabłecznik z odmładzających jabłek, szarlotka, fale dunaju, 3-bit, galaretnik z owocami, snikers, ptasie mleczko, serniko-makowseriec

Wegańskie, bezglutenowe –snikers z kaszy jaglanej na daktylowym spodzie z karmelem z mleka kokosowego, Brownie fasolowe, ciasto daktylowe, Owoce na paterach (100 g/os)

Napoje

Soki lub lemoniada domowa z mniszkiem lekarskim łącznie 200 ml/os + kawa, herbata, woda z mięta i cytryną - bez ograniczeń

 

Przekąski zimne – kolacja (400 g)

55,00 zł od osoby

 

Czebureki(zapiekane pierogi z kapustą i grzybami lub ze szpinakiem)

Pasztet wegetariański z soczewicy

Bigos staropolski ze śliwkami

Delikatna roladka ze szpinaku z suszonymi pomidorami

Kotleciki wegetariańskie(z kaszy jaglanej, z soczewicy, z cukinii, z fasoli, z kaszy jęczmiennej)

Babeczki na słono z różnymi pastami

Naleśniki z soczewicą lub ze szpinakiem posypane prażonym słonecznikiem

Kaszubska sałatka jarzynowa

Sałatka Borowej Ciotki ze świeżych warzyw z gruzełkami twarogu polane ziołowym sosem

Zimne sosy (czosnkowy, jogurtowo-miętowy, chrzanowy)

Pieczywo, masło, smalec z lubczykiem

Kawa i herbata do kolacji bez ograniczeń

 

Dodatkowo istnieje możliwość zamówienia Tortów

 

Tortów w cenie od 40-50 zł/kg za tort standardowy na bazie naturalnej śmietany
oraz Tarta w cenie 50 zł – cała tarta 12 kawałków (cytrynowa, czekoladowa) z malinami, kajmakowa

Przykładowe smaki:

1. Tort czekoladowy
Jasny biszkopt, przekładany musem na bazie mlecznej czekolady i bitej śmietany.

2. Tort Borowej Ciotki – Jagodowy
Jasny biszkopt, przekładany bitą śmietaną oraz naturalnym jagodowym puree.

3. Tort śmietanowo – truskawkowy
Jasny biszkopt, przekładany naturalnym puree truskawkowym i bitą śmietaną, z dodatkiem całych owoców truskawki.

4. Tort kaszubskich czartów
Delikatny jasny biszkopt przekładany bitą śmietaną z mascarpone, kajmakiem udekorowane czekoladowymi truflami.

 

Komunia św. Menu

98,00 zł od osoby

 

Zupa

Rosół z lubczykiem lub zupa krem do wyboru
(krem z groszku, krem z cukinii z miętą, krem z białych warzyw) – 250 ml

Danie główne

Zestaw mięs podanych na półmiskach-2 szt na osobę
- zakręcona roladka drobiowa nadziewana szpinakiem z kremowym sosem serowym
- pieczeń wieprzowa szmurowana w sosie pieczeniowym lub zraz staropolski , wieprzowy
- udka młodych czarownic w sosie z czerwonym pieprzem
– ferkase czyli kurczak na słodko w potrawce z ryżem i rodzynkami
Dodatki: ziemniaczki z koperkiem, ziemniaki puree, pieczone ziemniaki z ziołami
Surówki : z kapusty białej, z czerwonej, z marchewki, buraczki

Deser

Ciasto własnego wypieku do wyboru (220 g/ os-około 3 kawałki na osobę) sernik kaszubski , jabłecznik z odmładzających jabłek, szarlotka, fale dunaju, 3-bit, galaretnik z owocami, snikers, ptasie mleczko, serniko-makowiec, ciasto bezglutenowe Owoce na paterach (100 g/os)
Soki lub lemoniada domowa 200 ml/osoba , kawa, herbata, woda z mięta i cytryną- bez ograniczeń

 

Przekąski zimne – kolacja (400 g)

55,00 zł od osoby

 

Deska domowych mięs pieczonych

Pasztet z żurawiną

Kurczak szarpany w galarecie lub delikatna roladka ze szpinaku z łososiem

Szparagi w szynce

Babeczki na słono z różnymi pastami lub jajka faszerowane

Naleśniki z soczewicą lub ze szpinakiem posypane prażonym słonecznikiem

Kaszubska sałatka jarzynowa

Sałatka Borowej Ciotki ze świeżych warzyw z gruzełkami twarogu polane ziołowym sosem

Zimne sosy (czosnkowy, jogurtowo-miętowy, chrzanowy)

Pieczywo, masło, smalec z lubczykiem

Kawa, herbata

 

Dodatkowo istnieje możliwość zamówienia Tortów

 

Tortów w cenie od 40 zł/kg za tort standardowy na bazie naturalnej śmietany
oraz Tort w cenie 50 zł – cała tarta 12 kawałków (cytrynowa, czekoladowa) z malinami, kajmakowa

Przykładowe smaki:

1. Tort czekoladowy
Jasny biszkopt, przekładany musem na bazie mlecznej czekolady i bitej śmietany.

2. Tort Borowej Ciotki – Jagodowy
Jasny biszkopt, przekładany bitą śmietaną oraz naturalnym jagodowym puree.

3. Tort śmietanowo – truskawkowy
Jasny biszkopt, przekładany naturalnym puree truskawkowym i bitą śmietaną, z dodatkiem całych owoców truskawki.

4. Tort kaszubskich czartów
Delikatny jasny biszkopt przekładany bitą śmietaną z mascarpone, kajmakiem udekorowane czekoladowymi truflami.

 

Kontakt w sprawie organizacji imprez okolicznościowych oraz cateringu:

Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

www.borowaciotka.pl

Marzena Usarek - 501 102 118

W celu zapewnienia maksymalnej wygody użytkowników przy korzystaniu z witryny ta strona stosuje pliki cookies.
Kliknij "Zgadzam się", aby ta informacja nie wyświetlała się więcej.