tel Catering, imprezy okolicznościowe:

501 102 118  

tel Restauracja zamawianie posiłków:

515 676 776

 

Imprezy okolicznościowe Borowej Ciotki

separator

Imprezy okolicznościowe organizujemy w domu klienta lub w wynajętych salach. Od Ciebie zależy, jakie dania pojawią się na stole. Mamy przygotowane kilka gotowych propozycji menu, które chętnie  omówimy wspólnie i dostosujemy do preferencji żywieniowych Twoich Gości. Przez cały czas trwania uroczystości zapewniamy pełną obsługę naszego doświadczonego personelu.

 

Jakie imprezy okolicznościowe organizujemy?

  • chrzciny
  • komunie
  • urodziny
  • imieniny
  • jubileusze
  • wesela do 30 osób
  • panieńskie
  • pępkowe
  • …i wszystko co chcesz świętować J

Decydując się na zorganizowanie imprezy okolicznościowej z nami, nie musisz się przejmować robieniem zakupów, gotowaniem czy sprzątaniem bałaganu, który pozostanie po uroczystości. Do Ciebie należeć będzie wyłącznie witanie Gości z uśmiechem, mając pewność, że wszystko doskonale się uda. Bogaty program, smaczne jedzenie i dobre ceny – wszystko to znajdziesz w restauracji Borowa Ciotka. Zapraszamy! Mieścimy się w Gdyni, przy al. Zwycięstwa 36/108.

Zapytaj o dodatkowe imprezowe atrakcje tel. 501 102 118

Sprawdź nasze propozycje

 

Propozycja Menu  I

55,00 zł od osoby

 

Zupa

Rosół z lubczykiem

Danie główne

- Chrupiąca pierś z kurczaka panierowana
lub
- tradycyjny schab panierowany
lub
- pieczeń wieprzowa szmurowana
Dodatki: ziemniaczki z koperkiem, ziemniaki puree, pieczone ziemniaki z ziołami
Surówki: z kapusty białej, z czerwonej, z marchewki, buraczki.

Deser

Ciasto własnego wypieku do wyboru (100 g/ os) sernik kaszubski , jabłecznik z odmładzających jabłek, szarlotka, fale Dunaju , galaretnik z owocami, młodzowy kuch z kruszonką-kaszubska drożdżówka

 

Propozycja Menu  II

65,00 zł od osoby

 

Zupa

Rosół z lubczykiem lub zupa krem do wyboru

(krem z groszku, krem z cukinii z miętą, krem z białych warzyw) – 250 ml

Danie główne

– zakręcona roladka drobiowa nadziewana szpinakiem z kremowym sosem serowym

– pieczeń wieprzowa szmurowana w sosie pieczeniowym

– zawijaniec z serem i pieczarkami lub zraz staropolski, wieprzowy

- ferkase -kurczak w białym sosie z rodzynkami, tradycyjne danie kaszubskie
Dodatki: ziemniaczki z koperkiem, ziemniaki puree, pieczone ziemniaki z ziołami, ryż
Surówki: z kapusty białej, z czerwonej, z marchewki, buraczki.

Deser

ciasto własnego wypieku do wyboru (160 g/ os) sernik kaszubski , jabłecznik z odmładzających jabłek, szarlotka, fale dunaju, 3-bit, galaretnik z owocami, snikers, ptasie mleczko, serniko-makowiec, ciasto bezglutenowe, młodzowy kuch z kruszonką-kaszubska drożdżówka

Napoje

soki lub lemoniada domowa z mniszkiem lekarskiego 200 ml /osoba , kawa, herbata, woda z miętą i cytryną

 

Propozycja Menu  III

80,00 zł od osoby

 

Zupa

Rosół z lubczykiem lub zupa krem do wyboru

(krem z groszku, krem z cukinii z miętą, krem z białych warzyw) – 250 ml

Danie główne do wyboru

Zestaw mięs podanych na półmiskach-2 szt na osobę

– zakręcona roladka drobiowa nadziewana szpinakiem z kremowym sosem serowym

- pieczeń wieprzowa szmurowana  w sosie pieczeniowym lub zraz staropolski , wieprzowy

- udka młodych czarownic w sosie z czerwonym pieprzem

- ferkase -kurczak w białym sosie z rodzynkami, tradycyjne danie kaszubskie

Dodatki: ziemniaczki z koperkiem, ziemniaki puree, pieczone ziemniaki z ziołami
Surówki: z kapusty białej, z czerwonej, z marchewki, buraczki.

Deser

Ciasto własnego wypieku do wyboru (100 g/ os) sernik kaszubski , jabłecznik z odmładzających jabłek, szarlotka, fale Dunaju , galaretnik z owocami, młodzowy kuch z kruszonką-kaszubska drożdżówka

Napoje

Soki lub lemoniada domowa z mniszkiem lekarskim łącznie 200 ml/os + kawa, herbata, woda z mięta i cytryną - bez ograniczeń

 

Przekąski zimne – kolacja (400 g)

55,00 zł od osoby

 

Deska serów i wędlin

Pasztet z żurawiną

Kurczak szarpany w galarecie lub delikatna roladka ze szpinaku z łososiem

Babeczki na słono z różnymi pastami lub jajka faszerowane

Naleśniki z soczewicą lub ze szpinakiem posypane prażonym słonecznikiem

Kaszubska sałatka jarzynowa

Sałatka Borowej Ciotki ze świeżych warzyw z gruzełkami twarogu polane ziołowym sosem

Zimne sosy (czosnkowy, jogurtowo-miętowy, chrzanowy)

Pieczywo, masło, smalec z lubczykiem

Kawa i herbata do kolacji bez ograniczeń-8 zł/os

Dodatkowo deska domowych mięs pieczonych-6 zł/os (70g)

Zapytaj także o inne produkty z oferty garmażowej

Kawa i herbata do kolacji bez ograniczeń

 

Tradycja w wersji wege

85,00 zł od osoby

 

Zupa

Do wyboru:
(krem z groszku, krem z cukinii z miętą, krem z białych warzyw, zupę z soczewicy, krem z borowików) – 250 ml

Danie główne

– Autorskie danie połączenie kuchni kaszubskiej z kuchnią hinduską ,,Wschód spotyka zachód’’
(Ryż basmati, warzywa, sos masala, placki ziemniaczane)
- Nagie kluski z kapustą szmurowaną ze śliwkami
- Bakłażan po kaszubsku (zraziki z rodzynkami)
– Pierogi z kapustą i grzybami lub ze szpinakiem(pierogi ręcznie wyrabiane z mąki z Młyna Oliwskiego)
- Kotlet schabowy z selera lub z boczniaka lub skrzydełka z boczniaka
- Placki ziemniaczane z sosem z grzybów leśnych
- Tarty warzywne serwowane na gorąco
- Dynia faszerowana kaszą jaglaną ze szpinakiem (sezonowo)
– Warzywa faszerowane

Dodatki: ziemniaczki z koperkiem, ziemniaki puree, pieczone ziemniaki z ziołami

Surówki: z kapusty białej, z czerwonej , z marchewki, buraczki a’la polędwiczki zapiekane z tymiankiem i miodem, dynia (bania) a’la łosoś

Deser

Ciasto własnego wypieku do wyboru (220 g/ os-około 3 kawałki na osobę)

Tradycyjne: sernik kaszubski , jabłecznik z odmładzających jabłek, szarlotka, fale dunaju, 3-bit, galaretnik z owocami, snikers, ptasie mleczko, serniko-makowseriec

Wegańskie, bezglutenowe –snikers z kaszy jaglanej na daktylowym spodzie z karmelem z mleka kokosowego, Brownie fasolowe, ciasto daktylowe, Owoce na paterach (100 g/os)

Napoje

Soki lub lemoniada domowa z mniszkiem lekarskim łącznie 200 ml/os + kawa, herbata, woda z mięta i cytryną - bez ograniczeń

 

Przekąski zimne – kolacja (400 g)

55,00 zł od osoby

 

Czebureki (zapiekane pierogi z kapustą i grzybami lub ze szpinakiem)

Pasztet wegetariański z soczewicy

Bigos staropolski ze śliwkami

Delikatna roladka ze szpinaku z suszonymi pomidorami

Kotleciki wegetariańskie(z kaszy jaglanej, z soczewicy, z cukinii, z fasoli, z kaszy jęczmiennej)

Babeczki na słono z różnymi pastami

Naleśniki z soczewicą lub ze szpinakiem posypane prażonym słonecznikiem

Kaszubska sałatka jarzynowa

Sałatka Borowej Ciotki ze świeżych warzyw z gruzełkami twarogu polane ziołowym sosem

Zimne sosy (czosnkowy, jogurtowo-miętowy, chrzanowy)

Pieczywo, masło, smalec z lubczykiem

Kawa i herbata do kolacji bez ograniczeń

 

Dodatkowo istnieje możliwość zamówienia Tortów

 

Tortów w cenie od 40-50 zł/kg za tort standardowy na bazie naturalnej śmietany
oraz Tarta w cenie 50 zł – cała tarta 12 kawałków (cytrynowa, czekoladowa) z malinami, kajmakowa

Przykładowe smaki:

1. Tort czekoladowy
Jasny biszkopt, przekładany musem na bazie mlecznej czekolady i bitej śmietany.

2. Tort Borowej Ciotki – Jagodowy
Jasny biszkopt, przekładany bitą śmietaną oraz naturalnym jagodowym puree.

3. Tort śmietanowo – truskawkowy
Jasny biszkopt, przekładany naturalnym puree truskawkowym i bitą śmietaną, z dodatkiem całych owoców truskawki.

4. Tort kaszubskich czartów
Delikatny jasny biszkopt przekładany bitą śmietaną z mascarpone, kajmakiem udekorowane czekoladowymi truflami.

 

Komunia św. Menu

115,00 zł od osoby

 

Zupa

Rosół z lubczykiem lub zupa krem do wyboru
(krem z groszku, krem z cukinii z miętą, krem z białych warzyw) – 250 ml

Danie główne

Zestaw mięs podanych na półmiskach-2 szt na osobę
- zakręcona roladka drobiowa nadziewana szpinakiem z kremowym sosem serowym
- pieczeń wieprzowa szmurowana w sosie pieczeniowym lub zraz staropolski , wieprzowy
- udka młodych czarownic w sosie z czerwonym pieprzem
– ferkase czyli kurczak na słodko w potrawce z ryżem i rodzynkami
Dodatki: ziemniaczki z koperkiem, ziemniaki puree, pieczone ziemniaki z ziołami
Surówki : z kapusty białej, z czerwonej, z marchewki, buraczki

Deser

Ciasto własnego wypieku do wyboru (220 g/ os-około 3 kawałki na osobę) sernik kaszubski , jabłecznik z odmładzających jabłek, szarlotka, fale dunaju, 3-bit, galaretnik z owocami, snikers, ptasie mleczko, serniko-makowiec, ciasto bezglutenowe Owoce na paterach (100 g/os)
Soki lub lemoniada domowa 200 ml/osoba , kawa, herbata, woda z mięta i cytryną- bez ograniczeń

 

Przekąski zimne – kolacja (400 g)

55,00 zł od osoby

 

Deska domowych mięs pieczonych

Pasztet z żurawiną

Kurczak szarpany w galarecie lub delikatna roladka ze szpinaku z łososiem

Szparagi w szynce

Babeczki na słono z różnymi pastami lub jajka faszerowane

Naleśniki z soczewicą lub ze szpinakiem posypane prażonym słonecznikiem

Kaszubska sałatka jarzynowa

Sałatka Borowej Ciotki ze świeżych warzyw z gruzełkami twarogu polane ziołowym sosem

Zimne sosy (czosnkowy, jogurtowo-miętowy, chrzanowy)

Pieczywo, masło, smalec z lubczykiem

Kawa, herbata

 

Dodatkowo istnieje możliwość zamówienia Tortów

 

Tortów w cenie od 40 zł/kg za tort standardowy na bazie naturalnej śmietany
oraz Tort w cenie 50 zł/kg.

Przykładowe smaki:

1. Tort czekoladowy
Jasny biszkopt, przekładany musem na bazie mlecznej czekolady i bitej śmietany.

2. Tort Borowej Ciotki – Jagodowy
Jasny biszkopt, przekładany bitą śmietaną oraz naturalnym jagodowym puree.

3. Tort śmietanowo – truskawkowy
Jasny biszkopt, przekładany naturalnym puree truskawkowym i bitą śmietaną, z dodatkiem całych owoców truskawki.

4. Tort kaszubskich czartów
Delikatny jasny biszkopt przekładany bitą śmietaną z mascarpone, kajmakiem udekorowane czekoladowymi truflami.

 

Kontakt w sprawie organizacji imprez okolicznościowych oraz cateringu:

Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

www.borowaciotka.pl

Marzena Usarek - 501 102 118