Przygotowując posiłki dla naszych małych i dużych klientów, przywiązujemy dużą wagę do tradycji i zdrowia.
Owoce, warzywa i mięso kupujemy wyłącznie od sprawdzonych, lokalnych dostawców, a Borowa Ciotka do kociołka chętnie dodaje świeże zioła. Solimy i słodzimy z umiarem. Posiłki gotujemy od podstaw, bez gotowych półproduktów. Tradycyjne smaki zaś prezentujemy zarówno klasycznie, jak i kreatywnie.
To, co dla naszych babć było codziennością, dziś jest coraz trudniej dostępne.
U Borowej Ciotki przywracamy te smaki od zapomnienia!
W ofercie cateringu świątecznego posiadamy zarówno posiłki tradycyjne, wegetariańskie jak i diety (bezmleczna, bezglutenowa i inne).
Zamówienia świąteczne przyjmujemy:
pod numerami telefonów:
515-676-776 lub 501 102 118
adresem mailowym:
Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
Potrawy odbierać można w naszej restauracji Borowa Ciotka do 23.12.2020 lub zamówić z dostawą
Al. Zwycięstwa 36/108 Gdynia
Zimny bufet: |
|
---|---|
Śledzie pod pierzynką | 30 zł/półmisek (5 porcji) |
Śledź w oleju lnianym z musztardą i żurawiną |
30 zł/półmisek (5 porcji) |
Śledź opiekany w zalewie octowej | 25 zł/słoik 1l |
Śledź kaszubski w śmietanie | 30 zł/półmisek (5 porcji) |
Śledź po kaszubsku z rodzynkami | 30 zł/półmisek (5 porcji) |
Tatar ze śledzia z suszonymi pomidorami | 45 zł/półmisek (5 porcji) |
Roladka z pstrąga z paluszkiem krabowym półmisek | 60 zł/półmisek (5 porcji ) |
Ryba po grecku | 48 zł/półmisek(5 porcji) |
Filet z karpia w galarecie | 45 zł/półmisek(5 porcji) |
Pstrąg w galarecie | 45 zł/półmisek (5 porcji) |
Filet z łososia w galarecie | 69 zł/półmisek (5 porcji) |
Schab ze śliwką w galarecie | 38zł/półmisek (5 porcji) |
Pierś indycza w maladze | 45zł/półmisek (5 porcji) |
Kurczak szarpany z galarecie | 7,50 zł/porcja |
Zupy |
|
Świąteczny barszcz czerwony na własnym zakwasie |
25 zł/słoik 1l |
Zupa rybna |
30 zł/ słoik 1l |
Żurek na własnym zakwasie z kiełbasą |
30 zł/ słoik 1l |
Dania główne |
|
Karp smażony w płatkach migdałowych |
16 zł/porcja |
Karp smażony w ziołach |
16 zł/porcja |
Dorsz w sosie koperkowym |
16 zł/porcja |
Zrazy wołowe |
14 zł/porcja |
De volaille z masełkiem |
12 zł/porcja |
Karkówka w sosie myśliwskim |
16 zł/porcja |
Krokiety mięsem z lub z kapusta i grzybami leśnymi |
7,00 zł/szt |
Kulebiak 1 szt z kapustą i grzybami leśnymi |
40 zł/ sztuka |
Bigos myśliwski na dziczyźnie |
39 zł/słoik-1l |
Bigos kaszubski z kiełbasą |
33 zł/słoik-1l |
Jarska kapusta świąteczna z grzybami leśnymi i śliwkami |
33 zł/słoik-1l |
Pierogi Ruskie |
14,50 zł/8szt |
Pierogi z mięsem |
16,50 zł/8szt |
Pierogi z kapustą i grzybami |
16,50 zł/8 szt |
Pierogi Gdyńskie (z rybą i warzywami) |
17,50 zł/8 szt |
Ciasta i desery |
|
Łazanki z makiem |
10 zł/porcja |
Makowiec z lukrem pomarańczowym rolada |
38 zł/kg |
Sernik z rodzynkami na maśle |
45 zł/kg |
Sernik piernikowy |
45 zł/kg |
Szarlotka, Jabłecznik |
35 zł/kg |
Wszystkie posiłki dostarczamy w pojemnikach termoizolacyjnych.Istnieje możliwość podawania obiadów wyporcjowanych w jednorazowych opakowaniach styropianowych. Nasze jadłospisy są przygotowywane na podstawie wytycznych Instytutu Żywności I Żywienia.
Potrawy możemy przygotować w pojemnikach jednorazowych
Półmisek mały – 2,50 zł /1 szt. Półmisek duży– 4,00 zł /1 szt. pojemnik na sałatkę –2,50 zł /1 szt
Po więcej naszych dań, a także misję, wizję i ciekawostki żywieniowe zapraszamy na:
www.facebook.com/BorowaCiotkaGdynia
Marzena Usarek
501 102 118