tel Catering, imprezy okolicznościowe:

501 102 118

 

Danie świąteczne

 

Przygotowując posiłki dla naszych małych i dużych klientów, przywiązujemy dużą wagę do tradycji i zdrowia.

Owoce, warzywa i mięso kupujemy wyłącznie od sprawdzonych, lokalnych dostawców, a Borowa Ciotka do kociołka chętnie dodaje świeże zioła. Solimy i słodzimy z umiarem. Posiłki gotujemy od podstaw, bez  gotowych półproduktów. Tradycyjne smaki zaś prezentujemy zarówno klasycznie, jak i kreatywnie.

 

To, co dla naszych babć było codziennością, dziś jest coraz trudniej dostępne.

U Borowej Ciotki przywracamy te smaki od zapomnienia!

 

W ofercie cateringu świątecznego posiadamy zarówno posiłki tradycyjne, wegetariańskie jak i diety (bezmleczna, bezglutenowa i inne).

 

Zamówienia świąteczne przyjmujemy:
pod numerami telefonów:
515-676-776 lub 501 102 118
adresem mailowym:
Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
Potrawy odbierać można w naszej restauracji Borowa Ciotka do 23.12.2020 lub zamówić z dostawą
Al. Zwycięstwa 36/108 Gdynia

 

 

Zimny bufet:

Śledzie pod pierzynką 30 zł/półmisek (5 porcji)

Śledź w oleju lnianym z musztardą i żurawiną

30 zł/półmisek (5 porcji)
Śledź opiekany w zalewie octowej 25 zł/słoik 1l
Śledź kaszubski w śmietanie  30 zł/półmisek (5 porcji)
Śledź po kaszubsku z rodzynkami 30 zł/półmisek (5 porcji)
Tatar ze śledzia z suszonymi pomidorami  45 zł/półmisek (5 porcji)
Roladka z pstrąga z paluszkiem krabowym półmisek 60 zł/półmisek (5 porcji )
Ryba po grecku 48 zł/półmisek(5 porcji)
Filet z karpia w galarecie 45 zł/półmisek(5 porcji)
Pstrąg w galarecie 45 zł/półmisek (5 porcji)
Filet z łososia w galarecie 69 zł/półmisek (5 porcji)
Schab ze śliwką w galarecie 38zł/półmisek (5 porcji)
Pierś indycza w maladze 45zł/półmisek (5 porcji)
Kurczak szarpany z galarecie 7,50 zł/porcja

Zupy

Świąteczny barszcz czerwony na własnym zakwasie

25 zł/słoik 1l

Zupa rybna

30 zł/ słoik 1l

Żurek na własnym zakwasie z kiełbasą

30 zł/ słoik 1l

Dania główne

Karp smażony w płatkach migdałowych

16 zł/porcja

Karp smażony w ziołach

16 zł/porcja

Dorsz w sosie koperkowym

 16 zł/porcja

Zrazy wołowe

14 zł/porcja

De volaille z masełkiem

12 zł/porcja

Karkówka w sosie myśliwskim

16 zł/porcja

Krokiety mięsem z lub z kapusta i grzybami leśnymi

7,00 zł/szt

Kulebiak 1 szt z kapustą i grzybami leśnymi

40 zł/ sztuka

Bigos myśliwski na dziczyźnie

39 zł/słoik-1l

Bigos kaszubski z kiełbasą

33 zł/słoik-1l

Jarska kapusta świąteczna z grzybami leśnymi i śliwkami

33 zł/słoik-1l

Pierogi Ruskie

14,50 zł/8szt

Pierogi z mięsem

16,50 zł/8szt

Pierogi z kapustą i grzybami

16,50 zł/8 szt

Pierogi Gdyńskie (z rybą i warzywami)

17,50 zł/8 szt

Ciasta i desery

Łazanki z makiem 

10 zł/porcja

Makowiec z lukrem pomarańczowym rolada

38 zł/kg

Sernik z rodzynkami na maśle

45 zł/kg

Sernik piernikowy

45 zł/kg

Szarlotka, Jabłecznik 

35 zł/kg

Wszystkie posiłki dostarczamy w pojemnikach termoizolacyjnych.Istnieje możliwość podawania obiadów wyporcjowanych w jednorazowych opakowaniach styropianowych. Nasze jadłospisy są przygotowywane na podstawie wytycznych Instytutu Żywności I Żywienia.

Potrawy możemy przygotować w pojemnikach jednorazowych
Półmisek mały – 2,50 zł /1 szt. Półmisek duży– 4,00 zł /1 szt. pojemnik na sałatkę –2,50 zł /1 szt


Po więcej naszych dań, a także misję, wizję i ciekawostki żywieniowe zapraszamy na:

www.facebook.com/BorowaCiotkaGdynia

 

Marzena Usarek

501 102 118

 

 Ozdoba

 

W naszym Serwisie używamy plików cookies. Korzystając dalej z Serwisu, wyrażasz zgodę na stosowanie plików cookies zgodnie z Polityką prywatności. Wyrażenie zgody jest dobrowolne, w każdej chwili można ją cofnąć poprzez zmianę ustawień dotyczących plików „cookies” w używanej przeglądarce internetowej. Kliknij „Akceptuję”, aby ta informacja nie wyświetlała się więcej.