tel Catering, imprezy okolicznościowe:

501 102 118

 

Podziekowania

 

Przygotowując posiłki dla naszych małych i dużych klientów, przywiązujemy dużą wagę do tradycji i zdrowia.

Owoce, warzywa i mięso kupujemy wyłącznie od sprawdzonych, lokalnych dostawców, a Borowa Ciotka do kociołka chętnie dodaje świeże zioła. Solimy i słodzimy z umiarem. Posiłki gotujemy od podstaw, bez  gotowych półproduktów. Tradycyjne smaki zaś prezentujemy zarówno klasycznie, jak i kreatywnie.

 

To, co dla naszych babć było codziennością, dziś jest coraz trudniej dostępne.

U Borowej Ciotki przywracamy te smaki od zapomnienia!

 

W ofercie cateringu przedszkolnego posiadamy zarówno posiłki tradycyjne, wegetariańskie jak i diety (bezmleczna, bezglutenowa i inne).

 

Ceny

Obiad dwudaniowy (zupa, II danie) 10,00 zł brutto
Obiad dwudaniowy wegetariański i diety 10,00 zł brutto

 

Wszystkie posiłki dostarczamy w pojemnikach termoizolacyjnych.

Istnieje możliwość podawania obiadów wyporcjowanych w jednorazowych opakowaniach styropianowych.

 

Nasze jadłospisy są przygotowywane na podstawie wytycznych Instytutu Żywności I Żywienia.

 

Ozdoba 

 

PRZYKŁADOWY JADŁOSPIS TRADYCYJNY 

 

Poniedziałek
09.09.2019r

Spagetti mięsne
(mięso mielone, pomidory pellati, przyprawy, makaron Pszenny świderki)

 

200g-420kcal

Alergeny: 1,3

Wtorek
10.09.2019r

Burger wołowy
(mięso wołowe, jajko, bułka tarta, cebulka, przyprawy)

 


80g-120kcal

Alergeny: 1,3 

Środa
11.09.2019r

Pulpety w sosie koperkowym
(wieprzowina, przyprawy, jajko
Koperek, śmietana)

 

80g-155kcal

Alergeny: 3,7

Czwartek
12.09.2019r

  Ferkase czyli kaszubska potrawka
(gotowane udo w w białym sosie słodko-winnym, śmietana)

120g-160kcal

Alergeny: 7 

Piątek
13.09.2019r

Naleśniki pszenno-gryczane ze szpinakiem
(2 szt)
(mąka pszenna, mąka gryczana, mleko, woda, szpinak, marchew, przyprawy)

Alergeny: 1,3,7
śmietana

 

PRZYKŁADOWY JADŁOSPIS WEGETARIAŃSKI 

 

Poniedziałek
09.09.2019r

Makaron spagheti z sosem warzywno-pomidorowym
(makaron pszenny,papryka, cukinia, ogórek, pomidory pellati)
200g-350kcal

Alergeny: 1,3

Wtorek
10.09.2019r

  Burger z czerwonej fasoli
(czerwona fasola, jajko, przyprawy, płatki owsiane)


80g- 90kcal

Alergeny: 1,3

Środa
11.09.2019r

Pulpety z kalafiora i ryżu
w sosie koperkowym
(Kalafior,ryz, przyprawy,jajko koperek,śmietana)

80g-125kcal

Alergeny: 3,7

Czwartek
12.09.2019r

Papryka faszerowana kaszą jaglaną z białym sosem
(papryka, kasza jaglana, biały sos słodko-winny, śmietana)
80g- 145kcal
Alergeny: 7

Piątek
13.09.2019r

Naleśniki pszenno-gryczane ze szpinakiem (2 szt)
(mąka pszenna, mąka gryczana, mleko, woda, szpinak, marchew, przyprawy)

Alergeny: 1,3,7
śmietana


Po więcej naszych dań, a także misję, wizję i ciekawostki żywieniowe zapraszamy na:

www.facebook.com/BorowaCiotkaGdynia

 

Marzena Usarek

501 102 118

 

 Ozdoba

 

W naszym Serwisie używamy plików cookies. Korzystając dalej z Serwisu, wyrażasz zgodę na stosowanie plików cookies zgodnie z Polityką prywatności. Wyrażenie zgody jest dobrowolne, w każdej chwili można ją cofnąć poprzez zmianę ustawień dotyczących plików „cookies” w używanej przeglądarce internetowej. Kliknij „Akceptuję”, aby ta informacja nie wyświetlała się więcej.